Informatiemarkt

Rond BIM is een bloeiende markt ontstaan van leveranciers van bijvoorbeeld software en adviesdiensten. Wilt u kennis maken met deze bedrijven en hun producten en diensten? Op de informatiemarkt tijdens de BIM praktijkdag 2020 leggen de volgende exposanten uit wat zij voor u kunnen betekenen.

Dalux Het doel van Dalux is om de bouwindustrie efficiënter te maken met gebruiksvriendelijke digitale tools en BIM-technologie (3D-informatiemodellen). Onze innovatieve standaard TwinBIMTM technologie brengt Meer informatie »

Construsoft Construsoft is koploper in de markt voor BIM met softwareoplossingen uit het Trimble-portfolio. Met Tekla Structures, Vico Office, SketchUp en Trimble Connect maken onze klanten het verschil met hun concurrenten. Meer informatie »

Kubus KUBUS is exclusief distributeur van ARCHICAD en Solibri Inc. in de Benelux. Als promotor van open standaarden ontwikkelt KUBUS de producten BIMcollab® en KUBUS Spexx. Zij leveren producten en diensten aan meer dan 15.000 gebruikers in de bouwsector. Meer informatie »

Ibis Ibis is ruim 30 jaar een vooraanstaand leverancier van bouwkostensoftware in de GWW en de B&U sector. Met BIM-meetstaten, bimsync en IBIS4BIM levert Ibis oplossingen voor het begroten, beheren en viewen van bouwprojecten. Meer informatie »

BIM Loket Het BIM Loket is het centrale informatie- en regiepunt rond open BIM-standaarden in Nederland. Hier kunnen BIM-gebruikers (opdrachtgevers, ontwerpers, uitvoerders, leveranciers) terecht voor praktische kennis en ondersteuning rond open BIM-standaarden. Het BIM Loket stimuleert het gebruik van BIM in de Nederlandse bouwsector en zorgt voor een goede aansluiting, zowel nationaal als internationaal. Meer informatie »

PRO4ALL Pro4all digitaliseert al meer dan 17 jaar de bouwsector met innovatieve oplossingen. Deze oplossingen maken uw informatie toegankelijk en bruikbaar. Dit bespaart u tijd en (faal)kosten. Meer informatie »

Elecosoft Powerproject BIM is een geïntegreerde module van Powerproject. Het verbindt taken in je planning met een 3D modelcomponent voor 4D planning in één applicatie. Meer informatie »

Clearbox Clearbox biedt bedrijven die betrokken zijn bij het ontwerpen, realiseren en beheren van bouwwerken oplossingen om juiste informatie te leveren, op het juiste moment, in het juiste formaat en aan de juiste mensen. Onze oplossingen worden veilig aangeboden uit uw private- of public ‘cloud’ en op basis van een abonnementsmodel afgenomen. Hierdoor zijn geen aanvullende investeringen nodig in IT kennis, hard- of software. Meer informatie »

Kraan Kraan is al tientallen jaren dé leverancier van bouwsoftware voor bouwbedrijven, calculatiebureaus en service & onderhoudsbedrijven. Dankzij de meer dan 50 jaar ervaring die wij inmiddels hebben, behoort onze software tot de top van Nederland. Zo hebben wij ook nCalc ontwikkeld, een nieuwe generatie software die ‘het nieuwe calculeren’ mogelijk maakt. Omdat veel van onze klanten niet meer zonder BIM kunnen, hebben wij nCalc zodanig ingericht dat het mogelijk is om maatgegevens uit een 3D BIM-model te koppelen aan de eigenschappen van een recept. Dit maakt het voor u mogelijk om een begroting op eenvoudige wijze te genereren aan de hand van een 3D BIM-model. Waardoor het uittrekwerk aanzienlijk wordt verkort. Meer informatie »

Cadvisual Benelux BV Cadvisual Benelux BV is Bentley Channel Partner voor SYNCHRO 4D planning software in Nederland en België en levert trainingen, product- en projectsupport en implementatie advies. SYNCHRO maakt van uw 3D BIM een inzichtelijke 4D bouw project management oplossing. Meer informatie »

BIM Workspace  BIM is integraal samenwerken met ketenpartners in de bouw. BIM Workspace is het IT platform dat het BIM proces optimaal ondersteunt. BIM Workspace biedt een veilige omgeving waar alle stakeholders toegang hebben tot de juiste projectdata en applicaties. Dit maakt BIM efficiënter en succesvoller. De faalkosten zullen dalen, doordat er een centrale plek is waar de data staat. Daarnaast is de BIM Workspace altijd bereikbaar en onafhankelijk van locatie en device. Meer informatie »

BlueAi BlueAi is distributeur en leverancier van BricsCAD en Bricsys 24/7 in de Benelux. BricsCAD biedt BIM in een vertrouwde dwg gebruikersomgeving met IFC import en export. Gunstig geprijsd en vriendelijke licentievoorwaarden. Bricsys 24/7 is ons cloud platform voor delen, annoteren en samenwerken in (BIM) projecten. Meer informatie »

DEMO B.V. Vastgoedinformatiemanagement is de kern van DEMO Consultants. BIM neemt hier een belangrijke plek in als de drager van vastgoedinformatie. Als onafhankelijk adviesbureau zetten wij sterk in op Open BIM. Zo borgen wij dat uw vastgoedinformatie op de toekomst is voorbereid en optimaal toegankelijk is. Doordat wij onderzoek, eigen software oplossingen en bouwkundig en vastgoedadvies combineren kunnen wij uw BIM-vraagstuk bedienen met maatwerk oplossingen van procesbegeleiding, via het opzetten van modellen en de informatiespecificaties waaraan deze moeten voldoen, tot de inzet van deze modellen in de praktijk. Onze software, de Real Estate (RE) Suite, is hierin de centrale spil; een integrale softwareoplossing waarmee u waarde uit BIM haalt. Meer informatie »

VanMeijel VanMeijel is dé specialist op het gebied van digitaal bouwen. Met de BIM functionaliteit op ons digitale bouwplatform Metacom kun je met een 3D model integraal calculeren, plannen, inkopen en het budget bewaken tijdens de uitvoering van je project. Een echte BIM oplossing voor bouwers dus! Meer informatie »

Esri Esri is met ArcGIS marktleider in geografische informatiesystemen (GIS) en vormt een wereldwijd netwerk met ruim 1 miljoen succesvolle gebruikers. Door de BIM en GIS integratie van Esri & Autodesk, kunt bouwprojecten ontwerpen in context van de omgeving. Ook kunt u zo eenvoudig en visueel aantrekkelijk informatie uitwisselen met stakeholders. Meer informatie »

Hilti Hilti BIM services, software en hardware oplossingen voor elke fase van uw project: van ontwerp, uitvoering tot en met de exploitatie van een gebouw. Hilti biedt in elke fase van uw project ondersteuning! Meer informatie »

Wavin Nederland Wavin zet zich al jaren in voor optimale samenwerking en maximale besparing in het BIM proces. Dat doen we onder andere door het aanbieden van onze (gratis) en met een Kitemark bekroonde BIM content, waarmee snel en accuraat een leidingsysteem ontworpen kan worden. Daarnaast werken we met diverse partners samen om ook het bestellen en plannen vanuit het model te vereenvoudigen en versnellen. Meer informatie »

BSI BSI is dé instelling voor certificering- en training op het gebied van BIM. Praat met ons en leer meer over ISO 19650, de nieuwe norm voor BIM Level 2. Meer informatie »

Compact Brandpreventie Compact Brandpreventie heeft een interne BIM applicatie ontwikkeld waarmee, met één druk op de knop, brandwerende afdichtingen kunnen worden ingeladen in BIM. Deze interne BIM applicatie wordt ORANGE BUTTON®genoemd. Meer informatie »

Cad & Company Met onze coaching haalt jouw organisatie het maximale resultaat uit het ontwerp. Wij ondersteunen en begeleiden implementatie processen, innovatie- en digitaliseringstrajecten, bieden trainingen door gecertificeerde trainers en delen onze kennis over nieuwe technologieën. Dit doen wij op basis van o.a. Autodesk ontwerpsoftware. Onze klanten bevinden zich in de bouw, civiele techniek & infra, installatietechniek en industrie. Wij helpen bedrijven digitaliseren. Bijvoorbeeld met het aansluiten bij BIM, van 2D naar 3D bewegen, nog meer uit 3D-modellen halen en het inzetten van datamanagement Meer informatie »